Лідер КНР відвідав Париж

16:11 6 травня 2024 р.

Фото до новини

Після завершення візиту до Парижа голова КНР відвідає Сербію та Угорщину.

Економічні відносини та війна в Україні були головними темами переговорів голови Європейської комісії та президента Франції з лідером Китаю. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Зустріч відбулася в Парижі. У відкритій для ЗМІ частині розмови Сі Цзіньпін зазначив, що Китай і Європейський Союз мають ставитися одне до одного як до партнерів. «Ми повинні залишатися відданими діалогу та співпраці, ми повинні зміцнювати взаємну довіру. Ми повинні будувати стратегічне розуміння та співпрацю. Працювати над постійним зміцненням зв’язків між Китаєм та ЄС та сприяти світовому миру та розвитку», - сказав лідер КНР.

Читайте такожСША попередили Китай про наслідки за сприяння передачі зброї від КНДР до РФ

"Оскільки ми святкуємо 60-річчя наших дипломатичних відносин з Китайською Народною Республікою та ваш третій державний візит до Франції, Президенте Сі Цзіньпін, ласкаво просимо!", - написав у мережі X президент Франції Емманюель Макрон.

Після завершення візиту до Парижа голова КНР відвідає Сербію та Угорщину. Угорщина планує підписати щонайменше 16 угод з Китаєм під час триденного візиту президента Сі Цзіньпіна в середу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів