Уряд Польщі продовжить абонплату терміналів Starlink в Україні

22:32 6 травня 2024 р.

Фото до новини

Це дасть змогу об’єктам критичної інфраструктури в Україні й надалі безоплатно користуватися послугами зв’язку.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише DailyLviv.com.

Віце-прем’єр-міністр з розвитку інновацій, освіти, науки та технологій-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і віце-прем’єр-міністр-міністр цифровізації Польщі Кшиштоф Гавковський підписали меморандум про співпрацю у сфері цифровізації.

У фокусі спільної роботи Польщі та України — співпраця у сфері цифрових технологій та інновацій, розвиток ІТ-індустрії, штучного інтелекту, електронного урядування, розвитку Дії та mObywatel тощо.

«Польща — один з ключових партнерів цифрової України. З початку повномасштабного вторгнення країна на стратегічному рівні підтримала нашу цифрову державу. Зокрема, надала інфраструктуру для хостингу українських реєстрів, завдяки чому продовжила працювати податкова, а українці отримують електронні послуги. Окрім цього, Польща — лідер у забезпеченні України Старлінками. За весь час ми отримали понад 20 тисяч терміналів, які забезпечують українців зв’язком та інтернетом. Впевнений, попереду ще багато спільних ініціатив та важливих проєктів для обох сторін», — зазначив Михайло Федоров.

Під візиту в Київ Кшиштоф Гавковський зазначив, що Уряд Польщі й надалі продовжить абонплату за надані термінали. Це дасть змогу об’єктам критичної інфраструктури й надалі безоплатно користуватися послугами зв’язку.

Також віце-прем’єр-міністри обговорили підтримку у сфері захисту критичної інформації та державних реєстрів. Зокрема, в Польщі функціонує датацентр Державної податкової служби України, який Польща побудувала на пільгових умовах. А також резервний центр обробки даних для розміщення систем Міністерства юстиції України, у якому зберігаються важливі системи. Завдяки цьому дані українців зберігаються в безпеці, а цифрова держава безперебійно працює.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів